Mijn eerste panorama met een panoramakop

Vandaag mijn nieuwste speeltje een Nodal Ninja panorama kop en arm uit geprobeerd. Met Jeffrey naar zuidplein gereden om op de loopbruggen wat panorama’s te maken.

Na eerst de camera met lens op de Nodal Ninja te hebben uitgelijnd, kunnen we platen schieten. Helaas ik kon wel drie keer opnieuw beginnen omdat ik iedere keer wel iets anders vergat; niet in manual mode, auto focus aan, stap grote niet op 15 graden, …

Uiteindelijk was de panorama geschoten. En wel 27 foto’s, 3 rijen van 9 foto’s.  Voor de pixel piepers een afdruk in 300 dpi levert een plaat van 1,68 m x 60 cm op. verder is het tiff bestand ongeveer 900MB groot. och…

Om een indruk te geven hoeveel detail er in het originele bestand zit heb ik een stukje van de foto 300% uitgezoomd, en als apart bestand opgeslagen.

pano-1

pano-1_tif___300___RGB_16__

2 gedachten over “Mijn eerste panorama met een panoramakop”

  1. Ik ben ‘geen’ pixelpieper maar U is goed geslaagd in het nemen van de panoramafoto.
    Grt. Ike

Reacties zijn gesloten.