HDR panorama met de Ricoh Theta S

Met nieuwe apparatuur moet je experimenteren! Zo ook met de [Ricoh Theta S]. Een grappig kleine camera in de vorm van een uit de kluiten gewassen USB-Stick met fish-eye lenzen aan voor- en achterkant.

Met deze camera is het mogelijk om met 1 druk op de knop, een 360 graden foto te maken, die je eventueel gelijk kan plaatsen op de diverse (a)sociale media. Het is de ultieme Selfie-camera. Of eigenlijk Allfie-camera. want letterlijk alles komt op de foto. En ondanks er best veel serieuze toepassingen voor zijn te bedenken, zal voorlopig 360 foto’s een leuke gimmick blijven.

Hier onder een voorbeeld van een 360 panorama gemaakt als HDR en daarna diverse filters erover heen gehaald. Als je dan over de top gaat dan maar goed erover heen.

This content requires HTML5/CSS3, WebGL, or Adobe Flash Player Version 9 or higher.