Bijenkasten

Rijdend op de N217 (provincialeweg tussen A29 en puttershoek) zag ik gistermiddag ineens een rij bijenkasten staan in het weiland tegen de binnenmaas aan. Een beetje rommelig en allemaal in verschillende kleuren geverfd. Van een afstand zou het zo een kunstwerk kunnen zijn! Ik dacht gelijk dit moet ik op de foto vastleggen! Maar gisteren was het weer niet perfect. En ik had een behoorlijke hoofdpijn. Dus een mooi project voor vandaag. Eerst naar de verjaardag van Ike, hondjes uitlaten… En dan naar de bijenkasten. Het weer was goed. een schraal zonnetje dus… Ik had het voornemen om de verschillende kleuren goed spetterend eruit te laten springen.

Eenmaal aangekomen heerlijk gefotografeerd. En even later kwam de imker ook nog langs. Blijkt de imker een oud fotoclublid Henk Gerkema te zijn die onlangs naar Puttershoek is verhuist en hier een nieuwe huisvesting voor zijn bijtjes heeft gevonden.

Maar goed het oorspronkelijk plan om de kleuren goed te laten spetteren heb ik laten varen. En ik kwam al snel op een zwart-wit serie uit. Daarna heb ik toch nog de foto’s ook door Nik ColorEfexPro gehaald. Maar wel met een teruggehouden kleur.

Ik vind ze beide geslaagd. Maar zwart-wit net wat beter.

 

Eén gedachte over “Bijenkasten”

  1. Het is zeker een leuke reportage geworden…. Ik ben meer van de kleurenfoto’s….

    Groetjes !!!

Reacties zijn gesloten.